Επίσκεψη στο Μελισσοκομείο του κ. Γιώργου. ,


Ο μελισσοκόμος από την Γιαλούσα.

Ο κ. Γιώργος Χαραλάμπους ασχολείται εδώ και 30+ χρόνια με την μελισσοκομία. Αν και πελεκάνος στο επάγγελμα, μαγέυτηκε απο την μέλισσα και έκτοτε δεν σταμάτησε ποτέ να μιλά γι'αυτήν. Δεν θα σας κρύψω την εντύπωση που μου άφησε όταν τον γνώρισα και έτσι αποφάσισα να γράψω εκ μέρους του.
Όταν λοιπόν τον επισκέφθηκα στο σπίτι του καλοκαιριάτικα, αυτός μου πρότεινε να πάμε ένα περίπατο σε ένα από τα μελισσοκομεία του.


Με προορισμό το μελισσοκομείο..

Στο δρόμο μας μου είπε διάφορα περί του θέματος και εγώ σαν αρχάριος τον ζάλισα με πολλές από τις απορέιες μου.. Για μιά στιγμή του είπα πως δεν θα θυμάμαι τόσα πολλά και αυτός μου απάντησε: "εν καλά να ακούεις, τζιαί εν πειράζει που τα δέκα να κρατάς τα θκυό.."


Φθάνοντας στο μελισσοκομίο.

Καθώς φθάσαμε στο χώρο του, αυτός κατέβηκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να βλέπει γύρω γύρω.
Τον ρώτησα τί κοιτούσε και αυτός μου είπε: "Γυρέυκω να δώ αν έσιει κανένα *πουλί" (*αφεσμός). Έπειτα τον ακολούθησα στις κυψέλες, και αυτός μου είπε: "Πρόσεχε, πάντα να είσαι πίσω που το μελίσσι!"


Άνοιγμα των κυψελών.

Ανοίγωντας τις κυψέλες, οι κουβέντες λιγόστευαν αφου αυτός είχε πλέον συγκεντρωθεί στην επιθεώρισή του. Κάτι που μου έκανε εντύπωση, ήταν που με έβαζε να σηκώνω λιγάκι ψηλά τις βάσεις των κυψελών για να νιώσω το βάρος τους! Σαφώς και ήταν βαριά! αφού πλέον το καλοκαίρι είναι παραδοσιακά η εποχή του τρυγίσματος.


Το κεντρί!

Πάντα αισιόδοξος για μια κοντινότερη φωτογραφία, ήρθε και η στιγμή που στη συγκεκριμένη λήψη με πέτυχε και το κεντρί της μέλισσας. Το αποτέλεσμα καλό, αφου η εικόνα ήταν πετυχημένη καθώς και το τσίμπημα της μέλισσας βοηθά κατά των ρευματισμών...


Επίλογος.

Αν εξαιρέσουμε τον πόνο από το κεντρίσμα, ήταν μια ευχάριστη εμπειρία. Δεν είναι πάντα εύκολο να πηγαίνει κάποιος αρχάριος σε μελίσσια με επαγγελματίες. Αλλά όταν συμβαίνει, είναι καλό να ακούμε στις συμβουλές και των μεγαλύτερων.

Διαβάστε περισσότερα »